RU Premia investeeris 200 000 eurot uude tootmisliini

07.07.2016

RU Premia omanikfirma Food Union lõi käed maailma ühe suurima filmistuudioga 20th Century Fox, et alustada Eestis Premia Tallinna Külmhoones Ice Age lastejäätise tootmist.

Ice Age jäätise tootmiseks paigaldatud moodne tootmisliin on pärit Poola ettevõttelt ICE Group ning jäätisesegu valmistavad külmutid Taani ettevõttelt Tetra Pak. Koos seadmete ja nende paigaldusega kujunes uue liini hinnaks ligi 200 000 eurot. Seadmete tarnijate valikul oli määravaks hind, kvaliteet ning tarnekiirus.

Uus tootmisliin võimaldab Premial toota erinevas suuruses ja mahus jäätiseid. Ice Age kaubamärgi all lansseeritud kaks uut jäätist on alles esimesed tööviljad. Tootmisliini muudab eriliseks asjaolu, et see võimaldab siduda mitu jäätist ja maitset üheks tervikjäätiseks. Nii koosnevad ka ainulaadse kujuga Ice Age lastejäätised koguni kolmest erineva maitse ja värviga jäätisest, millest kaks on spiraalina ümber jäätise telje põimunud.

Premia jäätisevabrikus valmib ca 100 Ice Age jäätist minutis ehk üle 2600 liitrit ühe vahetuse jooksul. Ühtekokku suudab Premia toota umbes 550 000 liitrit Ice Age jäätist aastas. Uusi Ice Age brändiga jäätiseid innustas turule tooma Ice Age animafilmi meeletu edu maailmas ja kindlasti ka filmisarja juulikuu keskel linastuv uus osa.

Premia hakkab uut jäätist esialgu müüma Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes, kuid edaspidi ka kaugematel turgudel. „Kasutame esimestel kuudel vaid 50% kogu tootmisvõimekusest, kuid Ice Age jäätise tohutu ekspordipotentsiaal kasvatab lähikuudel kindlasti mahte,“ sõnas Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

Lisainfo:

Aivar Aus
Premia Tallinna Külmhoone AS
Juhatuse esimees
Tel: +372 603 3800
aivar.aus@premia.ee