Premia omanikfirma sihib Põhjamaade juhtiva jäätisetootja positsiooni

02.06.2016

Premia, mis alates 2014. aastast kuulub Food Union gruppi, tähistab täna pidulikult oma 60. juubelit. Food Unioni Baltimaade ja Ida-Eurooap piirkonna tegevjuhi Sergei Beshmelnitski sõnul kavatseb grupp jätkata investeerimist Premiasse, et kanda edasi Eesti jäätise lipulaeva pärandit.

Sergei Beshmelnitski kinnitas, et Food Unioni eesmärk on kasvada Baltimaade jäätiseturu liidri positsioonilt Põhjamaade juhtivaks jäätisetootjaks. “Meie strateegia on kasvatada Food Union gruppi, liites sellega tugevate kaubamärkidega tugevaid kohalikke ettevõtteid. Me soovime elustada legendaarseid jäätisekaubamärke ning luua uusi legende,” sõnas Food Unioni esindaja.

“Seetõttu ostsime ka Premia ennekõike pikka perspektiivi silmas pidades. Premia on demonstreerinud siiani innukust ja pühendumust, võttes grupi hüvedest kõik, mis võtta annab, ning me oleme kindlad, et Premia kindlustab lähiaastatel veelgi oma turuliidri positsiooni,” lisas Beshmelnitski.

“Sellest tulenevalt on Food Unionil suur rõõm usaldada Premia kätesse oma esimene globaalne jäätisekaubamärk. Lõime käed 20th Century Foxiga, et alustada Ice Age lastejäätise tootmist ning investeerisime 200 tuhat eurot selleks vajaliku moodsa tootmisliini hankimisse. Premia suudab nüüd toota umbes 500 tonni Ice Age jäätist aastas ning hakkame seda jäätist müüma nii Baltimaades kui ka kaugemal. Esimestel kuudel kasutame vaid 50% kogu tootmisvõimekusest, kuid uue Ice Age jäätise tohutu ekspordipotentsiaal kasvatab lähikuudel kindlasti mahte,” sõnas Sergei Beshmelnitski.

Et tähistada 60. juubelit kõikide jäätisesõpradega, tõi Premia turule kaheksa uut Eriti Rammusa jäätist, sealhulgas ka erilise sefiirimaitselise juubelijäätise. „Need uudistooted ühes teiste sel kevadel turule jõudnud jäätistega nagu lehmakommi Väike Tom, Amaretto Vana Toomas ja rekordipurustajast Padjaklubi jäätis võimaldavad kõikidel sõltumata nende jäätisemaitse eelistustest meiega sünnipäeva tähistada,“ ütles Premia tegevdirektor Aivar Aus.

“Meil on täna hea võimalus kasutada grupi sünergiat Eesti jäätise heaks ning siiani on see ennast igati ära tasunud – vaatamata mullusele jahedale ja vihmasele suvele suutsime me oma jäätisetootmise mahtu säilitada. Tänavune jäätisehooaeg on alanud suurepäraselt ning me plaanime kasvatada oma turuosa 2-3% ning saavutada aasta lõpuks 35-36% turuosa,” lisas Aus.

Food Union on Baltimaade suurim jäätisetootja ning ühtlasi juhtiv piimatootja ja toiduainetööstus Lätis. Food Union gruppi kuulub hetkel kaheksa ettevõtet, millest kuus keskendub jäätisetootmisele:  Rīgas Piena Kombināts (piimatooted ja jäätis), Rīgas Piensaimnieks (piimatooted) ja Valmieras Piens (piimatooted) Lätis, Premia Eestis, Ingman (jäätis) Valgevenes, Premier Is (jäätis) Taanis, Isbjørn Is (jäätis) Norras ja viimati ostetud Alpin57Lux (jäätis) Rumeenias.

 

Lisainfo

Aivar Aus
Premia Tallinna Külmhoone AS
Juhatuse esimees
Tel: +372 603 3800
aivar.aus@premia.ee