Lapsed otsustasid: Laulu- ja tantsupeo jäätis tuleb maasikamoosiga

16.02.2017

Eile toimunud Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning Premia Tallinna Külmhoone ühise ettevõtmise käigus erinevate maitsetega jäätiseid degusteerinud lapsed otsustasid, et kevadel lettidele jõudev laulu- ja tantsupeo jäätis saab olema vanillijäätis maasikamoosiga.

„Meie tootearendajad töötasid välja kuus suurepärast maitsekooslust, millest igaüks väärinuks võimalust rõõmustada neid sadu tuhandeid inimesi, keda laulu- ja tantsupeo traditsioon puudutab,“ sõnas Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

„Tallinna 21. koolis toimunud üritusel jäätiseid maitsnud laulu- ja tantsulapsed kiitsid kõige enam vanilli koorejäätist maasikamoosiga, mis tähendab, et lõbusa murumütsis Väike Tom pakendist leiavad pidulised just selle maitsega vahvlikoonuse,“ sõnas Aus.

Tema sõnul on Premia olnud läbi ajaloo Laulu- ja tantsupeo jäätisepartner, sest ettevõte on alati olnud truu oma missioonile toetada kultuuri. „Meil on hea meel, et meie suhe Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega on püsinud sedavõrd kaua ning Eesti koorejäätis on jätkuvalt suvise suurpeo traditsiooni lahutamatu kaaslane,“ ütles ta.

Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse teabejuhi Sten Weidebaumi sõnul võib tänu laste osalusele kindlalt öelda, et XII noorte laulu- ja tantsupeol saab platsil olema jäätis, mis lastele meeldib. „Meie jäätis sai endale nii öelda lastegarantii ning usun, et see rõõmustab suvel väga paljusid pidulisi,“ sõnas ta.

Tallinna 21. koolis aset leidnud jäätise degusteerimisel ja lõpliku maitse otsustamisel lõid kaasa Tallinna Poistekoor, dirigent Lydia Rahula juhtimisel ning Tallinna Huvikeskus Kullo tantsuansambel Sõleke, tantsujuht Carolin Beresi juhtimisel.

2017. aasta suvel toimuva XII noorte laulu- ja tantsupeo keskmes on noore põlvkonna side oma maa, kultuuri ja vanema põlvkonnaga, mis koonduvad ühise mõiste alla “juured”. XII noorte laulu- ja tantsupeo teema “Mina jään” on otsekui allkiri, mis seob meid oma juurtega, ükskõik kuhu elutee meid maailmas ka viib. See on põlvest-põlve hoitud vaimne ja väärtuspõhine side Eestiga, mis sügaval südames meid ikka siia tagasi kisub.

Tallinna Külmhoone alustas jäätisetootmist 1956. aastal, kui esimese jäätisetootena toodi turule plombiiri pulgajäätis. Tänaseni on tootmises 1980. aastal müügile jõudnud Regatt ning 80-ndate koolilaste lemmik Koolijäätis. Uuema ajastu kaubamärkidest on Premia sortimendis kõige populaarsem Eriti Rammus koorejäätiste sari, millele järgevad “Väike Tom”, “Vana Toomas” pulgajäätised, “Vau!” topsid, samuti Kaleviga koostöös loodud Mesikäpa jäätis ning limonaadiriiulist tuttav Limpa tegelaskujuga mahlajää. Premia Tallinna Külmhoone AS kuulub alates 2014. aastast rahvusvahelisel kapitalil põhinevasse Food Union gruppi.

Lisainfo:

Aivar Aus
Premia Tallinna Külmhoone AS
Juhatuse esimees
Tel: +372 603 3800
aivar.aus@premia.ee