Toffee-õunakook Olde Hansa mandlijäätisega

Pirukad ja plaadikoogid

Õunakook, mis on väljanägemiselt sama eriline nagu ka maitselt. Olde Hansa jäätise ja õunakoogi kombinatsioon sobib ideaalselt nii külalistele pakkumiseks kui ka pere keskis nautimiseks.

12-15 tk

Koostisosad
hapukat värskemat õuna 9-12 tk (700-800 g)
pehmeid toffee-iiriseid 100 g
nisujahu 5 dl
jahvatatud ingverit 2 tl
soodat 1,5 tl
kaneeli 1 tl
suhkrut 1 dl
fariinsuhkrut 1 dl
muna 2 tk
rapsiõli 1,5 dl
hapukat õunamoosi või -püreed 3 dl
vormi määrimiseks õli või võid
Serveerimiseks:
Premia Olde Hansa koorejäätist
Proovi retseptis
Valmistamine

Määri nelinurkne (u 20 x 30 cm) vorm seest võiga. Mõõda oma vormis, mitu õuna sinna kaunilt sobituks, 9 või 12. Lõika õuntel ülemine kolmandik koos varreotsaga ära koogi jaoks. ülejäänud alumised õunapoolikud puhasta südamikest ja  tükelda väikesteks kuubikuteks. Õunu pole vaja koorida. Tükelda paberist välja võetud iirised noaga suuremateks tükkideks.

Sega kuivained kausis. Löö munad teise kaussi, sega vispliga lahti. Lisa õli ja õunapüree ning sega vispliga ühtlaseks. Sega munasegu kuivainetega, lisa ka õunakuubikud ja iirised. Sega ühtlaseks. Kalla tainas vormi, laota õunakübarad kaunilt koogile. Küpseta 175 °C juures 35-40 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda toasoojaks. Lõika ruutudeks ja serveeri koos jäätisepallidega.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa