Pokaalimaius sidrunikoogi, lemon curdi ja jäätisega

Magustoidud

Magustoit, mis näeb välja ning maitseb nagu restoranis. Võib tunduda, et tegu on magustoiduga, mis kuulub tippkokkade valdkonda, kuid tegelikult saab sellega väga edukalt hakkama ka kodukokk.

6-8 le

Koostisosad
Sidrunikook:
võid 150 g
muna 3 tk
suhkrut 2 dl
riivitud sidruni koor ja mahl 1 tk
vanillisuhkrut 2 tl
nisujahu 2,5 dl
Lemoncurd:
muna 3 tk
suhkrut 1,5 dl
riivitud sidruni koor 1 tk
pressitud sidrunimahla 1 dl (u 2 sidrunit)
toasooja võid 75 g
Serveerimiseks:
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist
peotäis minibeseesid
Proovi retseptis
Valmistamine

Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest võiga või vooderda küpsetuspaberiga.

Sulata potis või ja tõsta kõrvale ootele. Vispelda munad suhkruga heledaks vahuks, lisa vanillsuhkruga segatud jahu, sidrunist pressitud mahl ja koor. Viimaks sega hulka sulanud või. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures (ülevalt-alt kuumusega) u 18- 20 minutit või kuni kook küps. Sissetorgatud tikk peab jääma kuivaks. Lase jahtuda. Tõsta tunniks-paariks külmkappi. Kook jääb seest meeldivalt mahlane.

Lemoncurd: Vispelda munad suhkruga potis heledaks vahuks, lisa riivitud sidrunikoor ja  pressitud mahl. Kuumuta potis segades, kuni pakseneb. Tõsta pliidilt ja sega hulka või, kuni sulamiseni. Kalla kaanega purki ja lase täielikult jahtuda.

Serveerides lõika külm sidrunikook kuubikuteks, jaga kuubikud 6-8 serveerimisklaasi. Jaga lusikaga peale lemoncurd. Siiani võid magustoidud ette valmistada ja jahedasse tõsta kilega kaetult. Vahetult enne serveerimist tõsta igasse pokaali 1-2 jäätisepalli ( mida rohkem jäätist, seda parem!) ja pudista kaunistuseks peale minibeseesid.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa