Taevalik maasikajuustukook jäätisepallidega

Tordid ja koogid

Sellele mõnusalt maasikamaitselisele ahvatlusele on keeruline vastu panna. Taevalikult maitsev kook, mis paneb iga sööja veel üht tükikest küsima.

8 le

Koostisosad
Põhi:
võid 100 g
Digestive täisteraküpsiseid 200 g
riivitud sidruni koor 1 tk
Täidis:
maitsestamata toorjuustu 400 g
vahukoort 250 ml
(tuhk)suhkrut 0,5 dl
vanillisuhkrut 2 tl
värskeid maasikaid 200 g
Serveerimiseks:
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist
maasikaid 150 g
Proovi retseptis
Valmistamine

Sulata või ja jäta ootele. Purusta küpsised köögikombainis ja sega riivitud sidrunikoore ning sulavõiga.

Vooderda 20 cm koogivorm seest küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja ja äärtele. Kasuta klaasi abi. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.

Vahusta koor, toorjuust ja suhkrud mikseriga tugevaks vahuks. Haki maasikad ja sega täidise hulka. Täida vorm vahuga ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta 4 tunniks, veel parem kui üleöö külma.

Vahetult enne serveerimist tõsta tort serveerimisalusele ja kaunista maasikatega. Tõsta serveerides igale tükile peale jäätisepallike ja puista peale külmkuivatatud maasikapuru.

Mõnusat nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa