Rabarberi-purukook koorese vanillijäätisega
Pole midagi paremat kui tükike rabarberi-purukooki, mis meenutab lapsepõlve. Sinna peale veel ka vanilli-koorejäätis, lausa keele viib alla!
20 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| võid | 250 g |
| suhkrut | 3 dl |
| nisujahu | 8 dl |
| küpsetuspulbrit | 2 tl |
| vanillisuhkrut | 2 tl |
| muna | 3 tk |
| piima | 1,5 dl |
| maitsestamata jogurtit või keefirit | 1 dl |
| Rabarberidegu: | |
| rabarberit | 600 g |
| suhkrut | 2 sl |
| kaneeli | 2 sl |
| Serveerimiseks: | |
| Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist | |
Tükelda rabarber, sega suhkru ja kaneeliga.
Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel suhkur, jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Tõsta 3 dl sellest pealepuistamiseks kõrvale. Lisa ülejäänule piim, jogurt ja munad. Töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjupannile (30 x 40 cm). Laota peale rabarberisegu ja pudista peale kõrvalepandud purusegu.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 20-30 minutit. Lase väheke jahtuda ja lõika 20 suureks ruuduks. Serveeri koos vanillijäätisega.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
