Karamelline ploomikrõbedik

Magustoidud

Võrratu ahjumaius karamellise krõbeda kaerakattega, mille suurepäraseks kaaslaseks on koorene külm vanillijäätis. Valmib lihtsalt ja viib keele alla!

6-8 le

Koostisosad
hapukaid ploome 500 g
suhkrut 0,5 dl
vanillisuhkrut 2 tl
Kate:
võid 175 g
fariinsuhkrut 2 dl
heledat siirupit 0,5 dl
vahukoort 0,5 dl
kaerahelbeid 3 dl
nisujahu 1,5 dl
küpsetuspulbrit 0,5 tl
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist
Proovi retseptis
Valmistamine

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Eemalda ploomidest kivid ja lõika sektoriteks.

Sega ploomisektorid suhkru ja vanillisuhkruga. Laota võiga määritud ümmarguse u 24 cm koogivormi põhja.

Sulata või suuremas kastrulis, sega hulka siirup, fariinsuhkur ja koor. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Sega kaerahelbed, jagu ja küpsetuspulber omavahel ja lisa potti, sega ühtlaseks. Laota kate ploomidele. Küpseta ahjus 20- 30 minutit või kuni kate on kaunilt pruun ja krõbe. Serveeri väheke jahtunult, aga veel soojalt, külma koorese vanillijäätisega.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa