Normandia õunapirukas
Naudi hõrku õunapirukat jahtunult samal või järgmisel päeval koos hea jäätisega. Koorene vanillijäätis on siia puhas klassika, aga pähkli-vahtrasiirupi koorejäätisega maitseb see kook lihtsalt võrratu! Nii saad kaks ühes- avastada enda jaoks uue jäätise ja maitsta, kuidas see õunapirukaga sobib. See kooslus on lihtsalt võrratu!
Koostisosad | |
---|---|
õunu | 600 g |
sidrunit | 0,5 tk |
Põhi: | |
nisujahu | 3 dl |
võid | 100 g |
suhkrut | 3 sl |
külma vett | 2-3 sl |
soola | |
Kreem: | |
M suurusega muna | 3 tk |
suhkrut | 1 dl |
calvadosi või konjakit | 2 sl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
Serveerimiseks: | |
Vanilli-koorejäätist kreeka pähklite ja vahtrasiirupiga | 0,5 l |
Näpi põhja jaoks toasoe või jahu, soola ja suhkruga puruseks tainaks.
Lisa vähehaaval vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta külmkappi 30 minutiks, torka põhjale kahvliga augud. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures alumisel siinil 8 minutit.
Koori õunad ja puhasta seemnekodadest, lõika 1 cm paksusteks viiludeks kaussi. Nirista peale sidrunimahla. Lao õunaviilud tihedalt üksteise kõrvale, kattes väheke eelmist. Vahusta munad suhkrutega, lisa calvados ja sega hulka. Laota ühtlaselt õuntele. Küpseta ahjus veel 30-35 minutit kuni kreem hüübinud ja saanud kauni pruunika värvi. Lase jahtuda ja serveeri jäätisepallikestega.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa