Purukook moosiga

Magustoidud Tordid ja koogid

Võrratut purukooki moosiga küpseta ühs suures ahjuvormis või väikestes portsjonvormides. Viimaseid on eriti armas serveerida koos jäätisepalliga.

8-10le

Koostisosad
nisujahu 8 dl
võid 250 g
suhkrut 1 dl
küpsetuspulbrit 1 tl
soola
Vahele:
isetehtud hapukat moosi 500 g
Serveerimiseks:
Premia panna cotta koorejäätis vaarika toormoosiga
Proovi retseptis
Valmistamine

Mõõda kaussi küpsetuspulbri, soola ja suhkruga segatud jahu, lisa tükkidena või. Sega ühtlaseks purutainaks. Pudistada 2/3 sellest võiga määritud ühte suurde ahjuvormi ( 23x 33 cm) või väikestesse portsjonvormidesse. Laota peale moos ja pudista ka ülejäänud tainas.

Küpseta 180kraadises ahjus 20-30 minutit või kuni kook kaunilt küps. Lase jahtuda ja serveeri koos jäätisepalliga.

Mõnusat nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa