Küpsetamata vaarika juustukook laimiga
Suvisel ajal saad lihtsalt valmis teha maitsva koogi ja serveerida pokaalides. Ülihästi sobib seda maiust serveerida imehea hapuka Flamingo vaarikajäätisega, ilus ka veel lisaks.
8tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| Põhi | |
| Kalevi klassikalisi küpsised | 1 pakk (163 g) |
| Või | 75 g |
| Täidis | |
| Laim | 2 tk |
| Värsked vaarikad | 250 g |
| Suhkur | 1 dö |
| Maitsestamata toorjuust | 400 g |
| Vahukoor | 3 dl |
| Kondenspiim | 1 purk (397 g) |
| Kaunistuseks | |
| Väike Tom Flamingo | 3-4 tk |
| Külmkuivatatud marjapulber | |
| Vaarikad | |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Purusta küpsised, sega sulavõiga. Puista 8 pokaali põhja.
Pese laimid. Riivi koor ja pressi välja mahl ( 0, 5 dl). Püreeri vaarikad suhkruga. Vahusta koor ja toorjuust ühtlaseks vahuks. Lisa vaarikapüree, riivitud laimide koor ja kondenspiim. Sega ühtlaseks ja jaga pokaalidesse küpsisepurule. Tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma. Kaunista Flamingojäätise viiludega vahetult enne serveerimist, mõnele võiks ka pulgaga jäätisosa pokaali jääda. Vahva alustuseks seda nautida! Puista kaunistuseks peale külmkuivatatud marjapulbrit.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
