Suur ja pehme šokolaadiküpsis otse ahjust
Ülihea on see ahjusoe šokolaadiküpsis koos külma jäätisega serveerituna.
Lase vaid 5-10 minutit jahtuda ja serveeri.
kaheksale- kümnele
| Koostisosad | |
|---|---|
| võid | 220 g |
| fariinsuhkrut | 3 dl |
| valget suhkrut | 1 dl |
| muna | 1 tk |
| munakollane | 1 tk |
| vanillisuhkrut | 2 tl |
| nisujahu | 5 3/4 dl |
| küpsetuspulbrit | 1 tl |
| näpuotsaga soola | |
| tumedaid šokolaadinööpe | 3 dl |
| Serveerimiseks: | |
| šokolaadiglasuuri | |
| Premia Vanilli-koorejäätist tumeda šokolaaditäidisega | 1 l |
| ahjukindel 25 cm pann | |
Sega omavahel kuivained: jahu, tärklis, sooda ja sool.
Vahusta toasoe või, lisa suhkrud, vahusta veel 2-3 minutit. Lisa munakollane, muna ja vanillisuhkur. Vahusta veel. Kraabi kausi seintelt tainas alla ja vahusta veel. Lisa kuivained ja sega ühtlaseks tainaks. Sega käsitsi hulka šokolaadinööbid. Võid taina valmis teha 3-4 päeva varem ja tõsta pool tunnikest enne küpsetamist toatemperatuurile. Laota tainas u 25-26 cm läbimõõduga ahjukindlale pannile või vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit. Lase jahtuda 5-10 minutit, serveeri koos lusikate ja jäätisepallidega. Nirista peale šokolaadikastet. Lõika viiludeks või anna igale sööjale lusikas kätte.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
