Oreo juustukook

Tordid ja koogid

Kaunis peotort valmib lihtsalt ja maitseb nii suurtele kui väikestele. Eriti uhkeks saab see kaunistatuna vahvlitorbikus jäätiste, jäätisepallide, šokolaadikastme ja maasikatega.

10 tk

Koostisosad
Põhi:
võid 85 g
Oreo küpsist 22 tk
Täidis:
maitsestamata toorjuustu, nt Philadelphia 500 g
vahukoort 4 dl
tuhksuhkrut 2 dl
vanillisuhkrut 2 tl
Oreo küpsist 16 tk
Kaunistuseks:
šokolaadikastet
maasikaid
Eriti Rammusat Pistaatsia-koorejäätist vahvlikoonuses 2 tk
Premia Pistaatsia-koorejäätist 0,5 l karp
Oreo küpsist 2 tk
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vooderda 24 cm lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga. Sulata või. Purusta küpsised põhja jaoks ja sega sulavõiga. Suru vormi põhjale. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.
Vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud tugevaks vahuks. Haki Oreo küpsised ja sega käsitsi täidise hulka. Laota täidis vormi põhjale ja tõsta vähemalt 4 tunniks külma.
Tõsta vahetult enne sööma hakkamist serveerimisalusele. Kaunista pooleks lõigatud maasikatega tordi ääred, tõsta 2-3 pistaajäätisepalli tordi keskele ja vajuta sinna 2 vahvlitorbikus pistaatsiajäätist kaunistuseks peale. Head isu!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa