Väiksed paksud mustikapannukad

Magustoidud

Imehead suvised pannkoogiampsud, mis maitsevad head kondenspiima, mustikate, mustikatoormoosi ja jäätisega. Toortatrajahuga saad küpsetada tervislikumad, gluteenivabad pannukad.

U 15 tk

Koostisosad
hapupiima, maitsesamata jogurtit või keefirit 5 dl
suurt muna 2 tk
suhkrut 3 sl
näpuotsaga soola
tumedat toortatrajahu (või nisujahu) 3 dl
söögisoodat 1 tl
vanillisuhkrut 1 tl
kultuur – või metsamustikaid 1 dl
Serveerimiseks:
Eriti Rammus Kondenspiima-koorejäätist 1 l
mustikaid
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vispelda munad suhkrutega heledaks vahuks. Lisa sool, hapupiim ja vähehaaval ka jahu (viimase jahuportsu sisse sega söögisooda). Sega hulka mustikad. Lase kerkida 15 minutit. Küpseta väiksed kohevad pannkoogid. Serveeri kondenspiima, mustikamoosi ja jäätisega. Koogitainas tuleb kiiresti ära küpsetada, kuna muidu kaob kookide õhulisus. Maitsevad head nii soojalt kui ka jahtunult järgmisel päeval.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa