Gluteenivaba õuna-purukook jäätisega
Kiirelt valmiva õuna-purukoogi teeb tervislikuks ja maitsvaks pähklimaitseline toortatrajahu. Serveeri kooki vaid väheke jahtununa koos külma jäätisega.
8-le
Koostisosad | |
---|---|
õunu | 600 g |
pruuni või fariinsuhkrut | 0, 5 dl |
sidrun | 1 tk |
kaneeli | 2 tl |
Purutainas: | |
toortatrajahu | 3 dl (200 g) |
suhkrut | 1 dl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
külma võid | 75 g |
muna | 1 tk |
Serveerimiseks: | |
Premia Laktoosivaba vanillijäätis | 1 tops |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Koori õunad, eemalda südamed ja tükelda. Sega kausis fariinsuhkru, kaneeli, riivitud sidrunikoore ja poole sidruni pressitud mahlaga. Sega läbi ja jäta seisma, kuni valmistad purutaigna. Pane kaussi kõik komponendid – jahu, suhkrud, muna ja tükeldatud võikuubikud. Hõõru taigen käte vahel ühtlaseks sõmeraks puruks. Võta kuumakindel pirukavorm (nt 24cm). Puista pool purust vormi põhjale, laota õunasegu peale ja puista õunad üle taas puruga. Kõüseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit või kuni kook kaunilt küps.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa