Marjane saiavorm
Kodune saiavorm maitseb imeline ahjusoojalt koos külma maasikajäätisega.
Eriti hea saab saiavorm võist ja suhkrust nõretava briochiga, aga vormi sobib ka tavaline valge sai.
6-le
Koostisosad | |
---|---|
saia | 300 g |
sulatatud võid | 100 g |
(külmutatud) vaarikaid | 3 dl |
muna | 3 tk |
piima | 3 dl |
vahukoort | 3 dl |
suhkrut | 3 sl |
vanillsuhkrut | 1 tl |
Peale puistamiseks: | |
suhkrut | 2 sl |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus Maasika-koorejäätist maasikatoormoosiga | 1 l |
Lao ahjuvormi põhja kiht saia, määri kolmandiku sulavõiga. Laota peale kolmandik vaarikatest (külmutatud marju ära sulata). Lao peale uus kiht saia, määri teise kolmandiku võiga ja jälle kolmandik vaarikaid. Viimaks pane kiht saia, määri taas võiga ja laota peale viimased vaarikad. Vispelda munad piima, vahukoore, suhkru ja vanillsuhkruga segamini. Vala segu saiadele ja lase 15 minutit seista (munapiimal imbuda saiadesse). Vajuta saiaviile nii, et nad oleks piima all.
Küpseta 180 kraadises ahjus fooliumiga kaetult pöördõhuga 20 minutit, puista üle suhkruga ja küpseta veel ilma fooliumita 15-20 minutit kuni saiavorm pealt kaunilt kuldne.
Lase väheke jahtuda ja serveeri kausikestest koos jäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa