Virsiku-kirsi kohupiimakook
Kohupiimakoogid on eestlaste suured lemmikud. Proovi seda virsiku-kirsi-kohupiimakooki, mida jagub ka suuremale seltekonnale.
16 tk
Koostisosad | |
---|---|
Muretaignapõhi: | |
võid | 250 g |
suhkrut | 1,5 dl |
toasooja muna | 2 tk |
nisujahu | 6 dl |
küpsetuspulbrit | 1 tl |
näpuotsaga soola | |
Kate: | |
virsikukompotti | 1 suur purk (800 g) |
kivideta külmutatud kirsse | 200 g |
kohupiima, soovitavalt kohupiimapastat | 500 g |
hapukoort | 500 g |
suhkrut | 1,5 dl |
vanillisuhkrut | 2 tl |
suurt toasooja muna | 4 tk |
kartulitärklist | 4 sl |
Serveerimiseks: | |
Premia Fressert (Vanilli-ja mango-koorejäätis aprikoositäidisega) | 1 karp |
Vahusta põhja jaoks toasoe või suhkruga, lisa munad ja soola- küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks ja vajuta jahuste kätega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kahvliga augud ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
Vahusta munad suhkrutega tugevaks heledaks vahuks, lisa hulka kohupiim ja hapukoor. Viimaks sõelu hulka ka kartulitärklis. Sega läbi ja laota kohupiimavaht eelküpsetatud koogipõhjale. Pane peale nõrutatud virsikupoolikud ja seejärel vahekohtadesse kaunilt kirsid (sulatada pole eelnevalt vaja). Küpseta veel u 20 minutit või kuni kook kaunilt küps. Lase jahtuda, et seda saaks kaunilt ruutudeks lõigata ja jäätisepalliga serveerida.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa