Rabarberi-martsipani tartletid

Magustoidud

Lihtsalt võrratu maitsekooslus: magus martsipan taignas ja hapukas rabarber halvaaga täidises! Serveeri küpsetisi jahtunult koos effektsete pooleks lõigatud pulgajäätistega.

6-8 tk

Koostisosad
Martsipani-purutainas:
martsipani 100 g
külma võid 75 g
suhkrut 3 sl
nisujahu 1, 5 dl
näpuotsaga soola
Täidis:
rabarberit 200-300 g
suhkrut 3 sl
kartulitärklist 2 sl
halvaad 50 g
Serveerimiseks:
Premia vähema suhkruga maasika või vaarika koorejäätist 4 tk
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Riivi külmkapikülm martsipan, lõika või kuubikuteks. Sega martsipan, või, sool, suhkur ja jahu puruseks massiks (seda on mugav teha köögikombainis). Vajuta tainas 6-8 väikse tartletivormi põhja ja äärtele. Samal ajal viiluta pestud rabarberid. Tõsta kaussi, sega suhkru ja tärklisega. Laota rabarberid – maasikad vormidesse. Riivi peale halvaad ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit või kuni tartletid kaunilt küpsed. Lase jahtuda ja serveeri jäätisega.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa