Vaarikapudingu küpsisekook
Üks lihtsamaid, aga maitsvamaid küpsisekooke! Valmista kook vaid võimalusel eelmisel õhtul, et kõik hea saaks külmas seistes küpsistesse imbuda. Kaunista jäätise ja vaarikatega vahetult enne serveerimist!
8 tk
Koostisosad | |
---|---|
Kalevi küpsiseid | 2 pakki (à 165 g) |
Alma vaarika-mascarpone pudingut | 2 topsi ( a` 230 g) |
hapukoort | 200 g |
(külmutatud) vaarikaid | 200 g |
suhkrut | 2-3 sl |
Kaunistuseks: | |
värskeid vaarikaid | |
Premia vähema suhkruga vaarika koorejäätist | 3 tk |
küpsisepuru |
Vooderda vorm või karp küpsetuspaberiga ja lao sinna 2×4 küpsisest põhi. Sega vanillipuding hapukoorega ja pane 2 dl sellest kaunistuseks kõrvale. Püreesta vaarikad suhkruga toormoosiks. Määri küpsistele õhuke kiht vaarikatoormoosi, siis kiht pudingut. Siis jälle 1 kiht küpsiseid, kiht vaarikatoormoosi ja pudingut. Tee nii kokku 4 kihti.
Tõsta kook ööseks külmkappi. Kummuta vahetult enne serveerimist vormist alusele, määri peale ja külgedele kõrvalepandud pudingu-hapukooresegu ning raputa peale väheke küpsisepuru. Kaunista pooleks lõigatud jäätiste ja vaarikatega. Naudi koheselt!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa