Ahjuõunad karamellijäätise ja pähklikrokandiga
Kodumaine sügisene klassika, lihtne valmistada ja sobib ideaalselt just karamellise jäätisega.
4-6-le
| Koostisosad | |
|---|---|
| hapukat õuna | 6 tk |
| mett või fariinsuhkrut | 2 sl |
| kaneeli | 1 tl |
| jahvatatud ingverit | 0,5 tl |
| hakitud Kreeka pähkleid või mandleid | 1 dl |
| Serveerimiseks: | |
| Eriti Rammus karamellijäätist | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Eemalda õuntelt südamikud, täida õunad mee-vürtside ja pähkliseguga.
Küpseta 180°C ahjus u 25–30 minutit. Serveeri kuumalt koos jäätisega – jäätis sulab ahjuõuntele kui kastmeks.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
