“Tiramisu” jäätisekook

Tordid ja koogid

Mõnus sügisene reis Itaaliasse. Naudi hõrku kohvi koos tüki “Tiramisu” jäätisekoogiga, millele uus maitseid pakatav aprikoosi-koorejäätis rabarberitäidisega lisab sügisest kargust.

6le – 8le

Koostisosad
Savoyardi küpsis 12 tk
Espresso 2 dl
Väike peotäis värskeid või külmutatud vaarikaid
Aprikoosi-koorejäätis rabarberitäidisega 2 topsi
Šokolaadi-koorejäätis 1 tops
Katteks:
Toasoe toorjuust 100 g
Vahukoor 1 dl
Tuhksuhkur 1 sl
Kakaopulber 1 tl
Proovi retseptis
Valmistamine

Tõsta jäätised 15. minutiks tavakülmikusse sulama. Määri umbes 25 x 11 cm suurune keeksivorm seest kergelt toiduõliga ja vooderda köögikilega. Valmista kohv ja lase veidi jahtuda. Sega pehmeks sulanud aprikoosi-koorejäätised kergelt läbi. Tõsta pool ühe topsi sisust vormi ja aja laiali. Suska kiirelt küpsised ükshaaval kohvist läbi ja lao vormi. Lisa ülejäänud jäätisekogus vaheldumisi marjadega ja lükka lusika või spaatli abil ühtlaseks. Lisa teine korrus kohvist kiirelt läbi käinud küpsiseid ja kata šokolaadi-koorejäätisega. Kata kilega ja aseta sügavkülmikusse vähemalt neljaks tunniks tahenema või kasuta soovi korral alles mõne päeva pärast.

Enne serveerima asumist vahusta toasoe toorjuust, vahukoor ja tuhksuhkur. Eemalda jäätisekoogi põhjalt kile ja kummuta kook serveerimisalusele. Eemalda ka ülejäänud kile jakaunista kook pealt toorjuustu-vahukooreseguga. Soovi korral kasuta selleks tordipritsi. Sõelu toorjuustusegule kako. Lase jäätisekoogil tavakülmikus 10 minuti jagu pehmeneda või senikaua kuni see on noaga lõigatav ja serveeri.

Head nautimist!

Retsept ja foto: Britt Paju