Ahjuõunad kaneeli, šokolaadi ja kreeka pähkli täidisega

Magustoidud

Rikkaliku täidisega ahjuõunad saavad uue elu kreeka pähklitest, kaneelist, kaerahelvestest tumedast šokolaadist ja siirupisortsust. Jäätisega koos saab sellest suisa pidupäeva kohvikõrvane.

6-le

Koostisosad
eestimaist õuna 6 tk
kreeka pähkleid 1 dl
kaerahelbeid 1 dl
tumedat šokolaadi 50 g
võid 100 g
suhkrut 3 sl
kaneeli 1 sl
agaavi-või vahtrasiirupit
Serveerimiseks:
Eriti Rammus Kondenspiima-koorejäätist 1 l
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Lõika neljandik õuntelt ära kaaneks, õõnesta õunte sisu välja.
Sega omavahel kaerahelbed, hakitud kreeka pähklid, šokolaad, või kuubikutena, suhkur ja kaneel. Täida õunad seguga ja pane kaaned peale. Tõsta ahjuvormi ja nirista peale siirupit. Küpseta u 20-30 minutit, kuni sisu välja puhiseb väheke. Aeg oleneb õunte küpsusest. Serveeri väheke jahtunult jäätisepalliga, õunakaane all.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa