Alaska jäätisetort

Alaska jäätisetort sobib jõululauale nagu valatult, naudi kogu perega!

6le – 8le

 

Koostisosad
Rullbiskviit:
Muna 4 tk
Suhkrut 4 sl
Jahu 4 sl
Aprikoosimoosi 300 g
Beseekate:
3 munavalget
Suhkrut 150 g
Sidrunimahla 0,5 tl
Premia aprikoosi-koorejäätis rabarberitäidisega 2 topsi
Proovi retseptis
Valmistamine

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga u 5 minuti jooksul tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult sekka sõelutud jahu ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 38 x 26 cm mõõtu küpsetusvormi või ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadijuures ahju keskmises osas u 10-12 minutit. Lase 10 minutit vormis jahtuda, seejärel kummuta tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda küpsemisel põhjakülge kinnitunud paber ja kata biskviidipind moosiga. Rulli kook mööda pikemat külge tihedalt kokku.

Tõsta jäätised u 10 minutiks sügavkülmast tavakülmikusse, kuni need on ühtlaselt pehmenenud. Vooderda u 1,5 l mahutav kauss toidukilega. Lõika rullbiskviidist viilud ja lao nendest omakorda kiht mööda kausi sisemust. Sega kergelt jäätis, vala kaussi ja kata pealt samuti rullbiskviidiviiludega. Kata kauss köögikilega ja tõsta sügavkülmikusse vähemalt 3 tunniks tahenema.

Besee valmistamiseks löö munavalged kuumakindlasse kaussi ja lisa suhkur. Lase väiksem pott vähese veega keema ja tõsta kauss selle kohale nii, et põhi vett ei puudutaks. Klopi vispliga, samal ajal kuumutades u 3 minuti jooksul, kuni segu kergelt vahustub ja soojeneb ning suhkur on täielikult lahustunud. Võta segu potilt ja vahusta nüüd kiirel tempol (laua-) mikseri abil u 5-7 minuti jooksul tugevaks vahuks. Samal ajal võta võimalusel külmikust kook, kummuta see serveerimisalusele ja eemalda kauss ning kile. Sega valmis besee hulka maitseks veidi sidrunimahla ja kata kook munavalgevahuga. Pruunista kook kergelt köögipõletit kasutades ja serveeri.

Mõnusat maiustamist!

Retsept ja foto: Britt Paju