Banaani-šokolaadibrownie
Kui mõni banaan puuviljavaagnal tumedaks muutub, on aeg küpsetada banaani-šokolaadibrowniet. Koos šokolaadijäätisega lihtsalt võrratu!
9le
Koostisosad | |
---|---|
Või | 100 g |
Tumedat šokolaadi | 100 g |
Muna | 1 tk |
Suhkur | 1 dl |
Küpsed banaanid | 2 tk |
Jahu | 1 dl |
Näpuotsaga soola | |
Serveerimiseks: | |
Soovi korral kakaonipse | |
Premia šokolaadi-koorejäätis |
Proovi retseptis
Valmistamine
Sulata või väikses potis, tõsta kõrvale ja lisa hakitud šokolaad. Sega sulamiseni.
Vispelda toasoe muna suhkruga, lisa kahvliga püreestatud banaanid. Lisa hulka või-šokolaadisegu ja kõige viimaks ka soolaga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud neljakandilisse vormi (20x20cm). Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures u 20 minutit, kuni äärtest kook küps ja keskelt võib väheke võdiseda veel. Nii jääb browni jahtudes just mõnusalt mahlane, ära üle küpseta.
Parim on browniet lõigata külmkapikülmalt ja serveerida jäätisepalliga.
Mõnusat nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa