Banaani-šokolaadibrownie

Pirukad ja plaadikoogid

Kui mõni banaan puuviljavaagnal tumedaks muutub, on aeg küpsetada banaani-šokolaadibrowniet. Koos šokolaadijäätisega lihtsalt võrratu!

9le

Koostisosad
Või 100 g
Tumedat šokolaadi 100 g
Muna 1 tk
Suhkur 1 dl
Küpsed banaanid 2 tk
Jahu 1 dl
Näpuotsaga soola
Serveerimiseks:
Soovi korral kakaonipse
Premia šokolaadi-koorejäätis
Proovi retseptis
Valmistamine

Sulata või väikses potis, tõsta kõrvale ja lisa hakitud šokolaad. Sega sulamiseni.

Vispelda toasoe muna suhkruga, lisa kahvliga püreestatud banaanid. Lisa hulka või-šokolaadisegu ja kõige viimaks ka soolaga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud neljakandilisse vormi (20x20cm). Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures u 20 minutit, kuni äärtest kook küps ja keskelt võib väheke võdiseda veel. Nii jääb browni jahtudes just mõnusalt mahlane, ära üle küpseta.

Parim on browniet lõigata külmkapikülmalt ja serveerida jäätisepalliga.

Mõnusat nautimist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa