Bataadifriikad guacamolega
kahele kuni neljale
Maahärra bataadifriikad koos värske, koduse guacamolega – krõbedalt tervislik ja vürtsikas amps!
Koostisosad | |
---|---|
Maahärra bataadi-friikartuleid | 1 pakk/ 500 g |
avokaadot | 2 tk |
punane või roheline tšilli | 1 tk |
väike punane sibul | 1 tk |
kirsstomateid + umbes samapalju serveerimiseks | 70 g |
koriandrilehti | suur peotäis |
laim | 1 tk |
soola, pipart |
Küpseta bataadifriikartuleid vastavalt pakendi juhistele. Samal ajal kui need küpsevad, valmista guacamole. Selleks Haki peeneks sibul ja tšilli ning paari supilusika jagu koriandrilehti. Soovi korral eemalda tšillilt seemned, nii on see vähem vürtsikas. Parima tulemuse jaoks võid hakitud tšilli, koriandri ja poole sibulakogusest veel uhmris võimalikult peeneks muljuda või siis sega need lihtsalt omavahel kokku. Tükelda tomatid. Purusta avokaado viljaliha kahvli abil, sega tšilli-koriandri-sibulasegu ja hakitud tomatitega. Maitsesta poole laimi mahla ja soola-pipraga. Tõsta valmis bataadifriikad serveerimisvaagnale ja lisa guacamole. Puista peale ülejäänud sibul ja lisa tomatisektoreid ning koriandrilehti ning serveeri koos järele jäänud laimipoolikust lõigatud viiludega.
Retsept ja foto: Britt Paju