Brownie-jäätisekook mustade sõstardega
Proovi külluslikku jäätisekooki brownie põhjal, millele lisab mõnusat värskust sõstrakaste. Iga šokolaadisõbra unistus!
Koostisosad | |
---|---|
Premia vanilli-koorejäätis tumeda šokolaadi täidisega | 1 pakk |
Või | 100 g |
Pruun pehme suhkur | 1 dl |
Muna | 2 |
Jahu | 1 dl |
Tume šokolaad | 100 g |
Sõstrakaste: | |
Külmutatud mustsõstrad | 50 g / u 1 dl |
Vesi | 0,75 dl |
Suhkur | 1 sl |
Maisitärklis | 1 tl |
Koogipõhja valmistamiseks sulata potis korraga suhkur ja tükeldatud või, samal ajal pidevalt segades. Kui segu on ühtlaseks muutunud, võta pott tulelt ja lisa hakitud šokolaad. Sega jälle ühtlaseks, nii et šokolaad kuumuse mõjul sulab ja lase u 5 minutit jahtuda. Klopi külmkapikülmad munad kergelt teises nõus kokku ja kalla korraga šokolaadisegu hulka, samal ajal kiirelt vispli abil kloppides. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Kalla tainas u 24 x 10 cm mõõduga keeksivormi, mis on eelnevalt kergelt õliga määritud ja küpsetuspaberiga vooderdatud. Küpseta ahjus 180-kraadi juures 12-15 minutit, kuni põhi on tahenenud, aga keskelt veidi tumedam. Lase täielikult jahtuda ja tõsta enne serveerimist pooleks tunniks sügavkülmikusse tahenema – nii ei ole see liialt pehme ja kooki on hiljem lihtsam lõigata.
Sõstrakastme valmistamiseks lase vesi ja suhkur väiksemas potis keema. Kui suhkur on sulanud, lisa marjad ja keeda minuti jagu. Lisa vähese veega segatud tärklis ja kuumuta segades veel minutike või kuni kaste on paksenenud. Lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist tõsta külmale brownie-põhjale pakendist eemaldatud jäätis ja vajadusel tasanda veidi külgi. Tõsta kook serveerimisalusele, nirista sellele sõstrakastet ja serveeri kohe.
Retsept ja foto: Britt Paju