Brownie-mehikesed
Need brownie-mehikesed on armsalt vallatud. Ära browniet üle küpseta, et see jääks pehme ja mahlane. Lõika piparkoogivormidega meelepärased kujukesed ja serveeri jäätisepalliga. Muideks, tegu on gluteenivabade brownie-mehikestega!
12 -16 tk
Koostisosad | |
---|---|
india pähkleid või kooritud mandleid | 100 g |
võid | 250 g |
kakaopulbrit | 2 dl |
suuri mune | 4 tk |
suhkrut | 4 dl |
soola | 0,5 tl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
mandlijahu | 2 dl |
küpsetuspulbrit | 0,5 tl |
Serveerimiseks: | |
šokolaadiküpsiste ja maapähklikreemiga šokolaadi-koorejäätist | 2 topsi |
Kata küpsetuspaberiga 20x 30 cm suurune ahjuvorm või küpsetusplaat, vormi ka paari cm kõrgused ääred. Vajadusel toesta veel paberit ka fooliumiga.
Haki pähklid. Sulata või ja sega hulka kakao. Vispelda munad suhkruga, sega hulka kakaosegu. Lisa pähklid, küpsetuspulbriga segatud jahu ja vanillisuhkur.
Laota tainas paberile ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20-25 minutit või kuni on küpsenud. Proovi tikuga küpsust – sissetorgatud tikk peab jääma kuivaks. Lase jahtuda.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa