Grillitud mango
Ka magustoidu saab valmistada grillil. Lihtne, kerge ja maitsev puuviljamagustoit.
4-le
Koostisosad | |
---|---|
küpset mangot | 2 tk |
kookos- või pruuni suhkrut | 4 tl |
tumedat rummi, nt Captain Morgan | 4 tl |
Serveerimiseks: | |
laim | 1 tk |
Pannile külma vett | 125 ml |
Serveerimiseks: | |
Premia 40% vähema suhkruga koorejäätist mango-passionitäidisega | 2 tk |
Lõika mangod pikuti pooleks piki kivi, saad 4 mangopoolikut.
Tee terava noaga viljalihasse ruudud, koor jäta terveks.
Kui valmistad mangosid grillil, kuumuta lõikepind vastu grilli paar minutit, siis keera ringi, pane peale suhkur ja rumm. Grilli veel mõned minutid või kuni mangod küpsed ja pealt muutuvad kumeraks. Pigista serveerides peale laimimahla ja pane poolik jäätis mangole. Ahjus küpsetades pane mangopoolikud ahjuvormi teineteise kõrvale. Puista igale mangopoolikule 1 tl suhkrut ja 1 tl rummi. Küpseta ahjus 7-8 minutit grillrežiimil, kuni suhkur on kergelt karamellistunud ja mangod kaunilt karamellistunud. Serveeri koos jäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa