Grillitud virsikud isetehtud pähklimüsli ja jäätisepalliga
Kui suvel nagunii ohtralt grillitakse, siis võiks ka hõrk järelroog grillil valmida.
Suvise lisandina sobib suurepäraselt juurde just Vähema suhkruga koorejäätis mango-passionitäidisega.
6tk
Koostisosad | |
---|---|
Küpsed virsikud | 6 tk |
Vedel mesi | peale niristamiseks |
Serveerimiseks | |
Vähema suhkruga koorejäätis mango-passionvilja moosiga | 1 l |
Pähklimüsli | |
Kaerahelbed | 1 dl |
Või | 30 g |
Suhkur (pruun) | 1 sl |
Jämedalt halitud pähkleid | 2 sl |
Sulata pannil või suhkruga, lisa kaerahelbed ja pähklid. Rösti segades 3-4 minutit, kuni kaerahelbed muutuvad nõnusalt krõbedaks. Jäta jahtuma.
Poolita virsikud, eemalda kivid ja grilli kaunilt triibuliseks. Laota virsikud vaagnale ja serveeri jäätisepallidega. Puista peale jahutunud müslit ja nirista peale vedelat mett. Võid ka kahekaupa portsjonitega taldrikutele tõsta, naudi kohe mõnuga.
Kui pähklimüslit ei soovi teha (selle võiks tegelikult eelmisel õhtul juba valmis teha), siis maitseb jäätisepalli ja meega ka imeliselt!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa