Hollandi minipannkoogid karamelliõunte ja jäätisega
Jõuluse pühapäeva hommiku hitt – maitsvad minipannukad! Serveeri karamelliõunte ja Premia uhiuute topsi- ja perejäätistega
4-le
Koostisosad | |
---|---|
Piim | 3,5 dl |
Värske pärm | 15 g |
Suhkur | 1 sl |
Muna | 1 tk |
Nisujahu | 250g/ 4 dl |
Kardemon | 1/4 tl |
Sool | 0,5 tl |
Võid praadimiseks | 30 g |
Karamellikastmes õunad: | |
Õunad | 400 g |
Või | 30 g |
Fariinsuhkrut | 1 dl |
Vahukoor | 1 dl |
Tumedat rummi | 2 sl |
Kaneelipulk | 1 tk |
Soovi korral paar kardemonikuparti ja 1 tähtaniis | |
Lisaks: | |
Soovi korral peotäis pohli või jõhvikaid | |
Serveerimiseks: | |
Premia vanilli-karamelli koorejäätis soolakaramellitäidise šokolaaditükkidega |
Pannkookide valmistamiseks kuumuta piim käesoojaks ja vala suhkruga vedelakshõõrutud pärmile. Klopi sekka muna ja kardemon ning sõelu sekka soolaga segatud jahu. Sega ühtlaseks, kata kauss toidukilega ja lase u 45 minutit soojas kohaskerkida, kuni tainas on paksenenud ja õhumullidega.
Kuumuta pann keskmisekuumuse juures, määri kergelt võiga ja tõsta teelusika abil pannile väikesedtainakuhjad (kõige lihtsam on seda teha spetsiaalset poffertjes-pannkookide pannikasutades, kuid ka harilik pann sobib). Lase minuti-paari jooksul kuldpuuniksküpseda, seejärel keera hambatiku abil koogid ümber ja küpseta ka teisel poolt. Jätka, kuni tainas otsa saab.
Õunalisandi valmistamiseks puhasta õunad südamikest (soovi korral koori, eriti kui tegu on tugeva koorega) ja viiluta õhukeselt. Lisa õunad pannile koos vürtside, suhkru, või ja rummiga ning kuumuta keskmise kuumuse juures ettevaatlikultsegades umbes viis minutit või kuni õunad on pehmenenud ja suhkur sulanud. Lisa segades koor ja kuumuta veel minutikese jooksul, kuni kaste on tummisemaks muutunud.
Serveeri pannkooke koos karamelliste õunte ja vanilli-karamellijäätiseganing soovi korral puista peale hapukaid jõhvikaid või pohli.
Head nautimist!
Foto ja retsept: Britt Paju