Jäätise-beseetort „Suvemarja pilveke”
Jäätis, besee ja värsked marjad on suve kohustuslikud maiuspalad! 15 minutiga laod kokku neist imelise suvetordi, mis tõsta serveerimiseni vaid sügavkülma.
8-10-le
Koostisosad | |
---|---|
Premia Eriti Rammus Maasika-koorejäätist maasikatoormoosiga | 1 l |
pavlovapõhja või beseeküpsised (poest või ise küpsetatud) | 2 |
vahukoort | 200 ml |
mascarponet | 250 g |
vanillisuhkrut | 1 tl |
värskeid maasikad,vaarikaid, mustikaid |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Vahusta mascarpone vahukoore ja vanillisuhkruga. Pudista pool beseedest lahtikäivasse 24 -26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi tordi põhjaks. Puista peale vaarikaid, mustikaid ja tükeldatud maasikaid. Tõsta peale viiludeks lõigatud jäätis. Ja puista peale taas marju. Pritsi või tõsta lusikaga kaunilt peale koore-mascarponevaht ja pudista peale beseesid. Aseta sügavkülma vähemalt 1 h või kuni isegi paariks päevaks. Enne serveerimist tõsta 30 minutit varem toasooja vaagnale ja kaunista värskete marjadega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa