Jäätisetäidisega südameküpsised
Šokolaadi ja pähklitega krõbedad küpsised viivad keele alla! Imehead! Kui küpsetad neid südamekujulistena ja paned enda lemmikjäätise vahele, saad hoopis täidisega südameküpsised üllatamaks oma armsaid.
14 tk
Koostisosad | |
---|---|
jahu | 2,5 dl |
küpsetuspulbrit | 1 7l |
kreeka pähkleid | 100 g |
toasooja võid | 125 g |
tumedat roosuhkrut | 2 dl |
muna | 1 tk |
valget šokolaadi | 100 g |
soola | näpuotsaga |
Täidis: | |
Premia Cream de la Cream maapähklikreemi ja šokolaadiküpsistega banaani-koorejäätist | 2 topsi |
Sega jahu sooda ja küpsetuspulbriga, tõsta ootele.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jahusegu, vahusta ühtlaseks tainaks. Sega käsitsi hulka pähklid ja hakitud sokolaad. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 14 pätsikest ja vajuta laiaks. Jäta vahed küpsistele, küpsedes sulavad laiemaks. Lõika südamekujulise piparkoogivormiga ( mul läbimõõt laiemast kohast 3, 5 cm) välja südamed, korja vormi ümbert tainas ära.
Küpseta 175 kraadi juures 12- 15 minutit. Toimi samuti teise plaaditäie küpsistega.
Kui mõni südamevorm on liiga ära vajunud, lõika küpsised kohe soojalt rohkem südamekujulisteks.
Lase kõigil jahtuda ja pane vahele pallike jäätist. Vajuta küpsiseid kokku nii, et jäätis jääks tihedalt nende vahele. Vajadusel lisa jäätist mõnda kohta väheke juurde. Tõsta sügavkülma ja toimi samuti ka teiste jäätistega.
Kui soovid neid kaunistada, tee seda ükshaaval. Pane pealmise küpsise peale imeväheke kinnituseks jäätist ja kaunista südamekestega. Tõsta tagasi sügavkülma.
Mõnusat maiustamist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa