Jäätisetakod
Küpseta vahvlid valmis eelmisel päeval, siis on magustoidu serveerimine lihtne ja kiire! Keera vahvlid otse masinast tulles kohe takokujulisteks ja lase jahtuda krõbedaks. Vahvleid tuleb ehk mõni rohkem, iga tako jaoks vajad ühe jäätise.
Pane vahvlisse pooleks lõigatud pulgajäätis ja mõnuga marju ning šokolaadi.
10 tk
Koostisosad | |
---|---|
Takovahvlid: | |
jahu | 100 g |
piima | 1,25 dl |
soola | 1/4 tl |
suhkrut | 2 sl |
sulavõid | 20 g |
väike muna | 1 tl |
vanillisuhkrut | 0, 5 tl |
Serveerimiseks: | |
Premia 40% vähema suhkruga koorejäätis mango-passionitäidisega | 10 tk |
marju ( mustikad, vaarikad, maasikad) | |
šokolaadi |
Sulata või ja lase jahtuda väheke. Vahusta muna suhkruga, sega juurde jahtunud sulavõi, piim, jahu ja sool. Klopi kõik ühtlaseks tainas. Lase seista 20 minutit. Küpseta vahvlid kaunilt kuldpruuniks ja keera kohe kuumalt kumeraks ehk tako-kujuliseks, sest jahtudes muutuvad vahvlid krõbedaks ja neid keerata pole enam võimalik. Lase jahtuda.
Serveeri viltuselt pooleks lõigatud jäätise, marjade ja riivitud šokolaadiga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa