Jäätisetrühvlid tumeda šokolaadiga

Trühvlid ja makroonid

Tavaliselt valmivad trühvlid šokolaadist, toorjuustust ja näiteks tilgakesest liköörist, kuid erilisemad trühvlid peidavad šokolaadises glasuuris hoopis jääkülma jäätist ning peavad serveerimist ootamata kapi asemel sügavkülmas. Need väikesed ampsud sobivad lõpetama rikkalikku õhtusööki, aitavad suurtel magusasõpradel magusaga liialdamata kiiresti jäätiseisu leevendada, on kiireks jahutuseks pärast kuuma suvepäeva ning päris kindlasti panevad külalised imetlusest käsi kokku lööma!

8 tk

Koostisosad
tumedaid šokolaadilaastusid või šokolaadi 200 g
taime- või kookosõli 2 tl
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist 1 l
Meelepäraseid kaunistusi: suhkrupärleid, hakitud komme, purustatud Marianne komme, mandlilaastusid, hakitud pistaatsiapähkleid, kookoshelbeid, purustatud Oreo küpsiseid vms.
Proovi retseptis
Valmistamine

Enne trühvlite valmistamist tuleb kõik koostisosad töölauale valmis panna, ka kaunistused kaussidesse. Vormi jäätisepallid küpsetuspaberiga kaetud alusele, nii et kumer pool jääb peale. Seejärel torka neisse tikud ja tõsta vähemalt pooleks tunniks sügavkülma. Sulata šokolaad vesivannil ning sega hulka õli. Lase segul pisut jahtuda ning seejärel võta jäätisepallid ükshaaval sügavkülmast ning kasta sulašokolaadi sisse. Glasuuritud jäätis tõsta küpsetuspaberile, eemalda tikud ja kaunista kohe meelepärase puistega, kuni kaunistus šokolaadile veel kinnitub. Tõsta valmis trühvel kiirelt sügavkülma tagasi. Tegutse samuti ka teistega. Serveeri maiuseid otse sügavkülmast!

NIPP! Kuna šokolaad on temperatuuritundlik, võib juhtuda, et sulašokolaad kipub mõne koha pealt trühvlil ära vajuma. Nendele kohtadele nirista veel sulašokolaadi peale ja ongi korras.

Trühvleid võib valmistada ka valge- või piimašokolaadiga.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa