Jogurti-marjatarretis kamaga
Selline maitsev tarretis on iga peolaua ehteks, maitsev kohvikõrvane.
Kaunista serveerides tarretisetükid taldrikul jäätisepalli ja marjadega!
8-10-le
Koostisosad | |
---|---|
mustikajogurtit | 1 l |
mustikaid ja vaarikad | 0, 5 l |
vahukoort | 200 ml |
suhkrut | 1 sl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
kama | 3 sl |
želatiini | 25 g + 1,5 dl külma vett |
Kaunistuseks: | |
Eriti Rammus vanilli-koorejäätis | 1 l |
mustikaid ja vaarikaid | |
kama |
Vahusta koor suhkrutega. Paisuta želatiini külmas vees väikses potis 5 minutit, sulata seejärel vaiksel kuumusel pidevalt segades pliidil sulamiseni. Sega vahukoore hulka jogurt ja kama. Nirista vahustamist jätkates hulka lahustatud želatiin ja sega juurde ka marjad. Kalla segu külma veega loputatud Tupperware tarretisevormi või toidukilega vooderdatud 24 cm läbimõõduga vormi ja tõsta 5 tunniks kuni üle öö külma. Tõsta tarretis serveerides kaunile taldrikule ja serveeri jäätisepallide ning marjadega. Jäätise peale võid raputada natuke veel kama. Vahva on teha ka väiksemaid jäätisepalle melonipalli lõikuriga, nagu pildil.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa