Jogurti-marjatarretis kamaga

Tordid ja koogid

Selline maitsev tarretis on iga peolaua ehteks, maitsev kohvikõrvane.
Kaunista serveerides tarretisetükid taödrikul jäätisepalli ja marjadega!

8-10-le

Koostisosad
mustikajogurtit 1 l
mustikaid ja vaarikad 0, 5 l
vahukoort 200 ml
suhkrut 1 sl
vanillisuhkrut 1 tl
kama 3 sl
želatiini 25 g + 1,5 dl külma vett
Kaunistuseks:
vahukort 200 ml
vanillisuhkrut 1 tl
Eriti Rammus vanilli-koorejäätis 1 l
kama
mustikaid ja vaarikaid
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vahusta koor suhkrutega. Paisuta želatiini külmas vees väikses potis 5 minutit, sulata seejärel vaiksel kuumusel pidevalt segades pliidil sulamiseni. Sega vahukoore hulka jogurt ja kama. Nirista vahustamist jätkates hulka lahustatud želatiin ja sega juurde ka marjad. Kalla segu külma veega loputatud Tupperware tarretisevormi või toidukilega vooderdatud 24 cm läbimõõduga vormi ja tõsta 5 tunniks kuni üle öö külma. Tõsta tarretis serveerides kaunile taldrikule ja serveeri jäätisepallide ning marjadega. Vahva on teha ka väiksemaid jäätisepalle melonipalli lõikuriga, nagu pildil.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa