Jõhvikakreem

Magustoidud

Võrraltult lihtne jõhvikamaius, mis koos maasikajäätisega on eriti hõrk ja hea!

4-le

Koostisosad
värskeid või külmutatud jõhvikaid 200 g
suhkrut 1 dl
vahukoort 2 dl
želatiini 1 sl
vett 2 sl
Kaunistuseks:
vahukoort 2 dl
vanillisuhkrut 1 tl
jõhvikaid
Serveerimiseks:
Eriti Rammus Maasika-koorejäätist 1 l
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Püreesta (sulanud) jõhvikad suhkruga. Pane želatiin 5 minutiks külma vette paisuma.
Vahusta koor ja sega marjapüreega. Lahusta želatiin pliidil madalal kuumusel pidevalt segades sulamiseni. Lase hetke jahtuda ja nirista želatiinisegu marjavahu hulka kiirelt segades. Tõsta jühvikavaht klaasidesse või kausikestesse ning pane külmkappi tarduma 3 tunniks kuni üle öö. Kaunista jäätisepalliga.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa