Jõhvikakreem
Võrraltult lihtne jõhvikamaius, mis koos maasikajäätisega on eriti hõrk ja hea!
4-le
Koostisosad | |
---|---|
värskeid või külmutatud jõhvikaid | 200 g |
suhkrut | 1 dl |
vahukoort | 2 dl |
želatiini | 1 sl |
vett | 2 sl |
Kaunistuseks: | |
vahukoort | 2 dl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
jõhvikaid | |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus Maasika-koorejäätist | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Püreesta (sulanud) jõhvikad suhkruga. Pane želatiin 5 minutiks külma vette paisuma.
Vahusta koor ja sega marjapüreega. Lahusta želatiin pliidil madalal kuumusel pidevalt segades sulamiseni. Lase hetke jahtuda ja nirista želatiinisegu marjavahu hulka kiirelt segades. Tõsta jühvikavaht klaasidesse või kausikestesse ning pane külmkappi tarduma 3 tunniks kuni üle öö. Kaunista jäätisepalliga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa