Jõulubrownie

Maitsvad jõulused brownied nautimiseks kogu perega, serveeri juurde Premia uhiuut karamelli Panna Cotta koorejäätist küpsisetükkidega!

 

8-le

Koostisosad
Või 200 g
Tume šokolaad 200 g
Suhkur 100 g
Fariinsuhkur 100 g
Muna 4 tk
Piparkoogimaitseaine 1 tl
Jahu 70 g
Kakaopulber 3 sl
Sool 0,5 tl
Katteks:
Kange must kohv 0,5 dl
Tume šokolaad 50 g
Killuke võid
Serveerimiseks:
Premia Karamelli Panna Cotta koorejäätis küpsisetükkidega
Lisaks:
Söödavaid tordikaunistuseks mõeldud pärleid
Soolakõrsikuid
Proovi retseptis
Valmistamine
Sulata või ja tükeldatud šokolaad potis madala kuumuse juures ja sega sekka piparkoogimaitseaine. Lase jahtuda.
Niikaua vahusta munad suhkrutega u 5 minuti jooksul, kuni saad koheva heleda vahu. Nirista aeglaselt edasi segades juurde või-šokolaadisegu ja sõelu lõpuks hulka kakao ja soolaga segatud jahu. Sega ettevaatlikult, et võimalikult palju õhku tainasse jääks, kuid segu samas ikka ühtlanesaaks.
Vala tainas esmalt kergelt õlitatud, seejärel küpsetuspaberiga vooderdatud u23x23cm mõõtu küpsetusvormi. Lase 200-kraadi juures 15 minutit küpseda, kuni ääred on veidi kerkinud, kuid kook keskelt madalam ja äärtega võrreldes vähemküpsenud tundub.
Lase vormis enne lahti lõikamist täielikult jahtuda, seejärel tõstakoos küpsetuspaberiga lõikelauale, lõika pooleks ja tee pikema noaga algul möödaühte poolt sik-saki kujulised lõiked, nii et moodustuksid kahte pidi kolmnurgad. Teesama teise koogipoolega.
Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad peeneks, kuumuta kohv ja vala kohvi sissenii šokolaad kui killuke võid. Sega, kuni saad ühtlase ja läikiva massi (kui see liiga tahke tundub või jahtudes liigselt taheneb, lisa õige veidi kuuma vett). Nirista glasuur koogikolmnurkadele (võid soovi korral kasutada ka tordipritsi). Puista üle näitekshõbedaste või kuldsete tordikaunistuspärlitega ja suska iga kolmurga alumisse otsaväike jupp soolakõrsikut.
Head nautimist!

Retsept ja foto: Britt Paju