Jõulune juustukook

Tordid ja koogid

Kook, mis võlub kõiki hõrgu kaneelisusega. Võid koogi küpsetada päev-kaks varem – külmkapis maitsestudes saab see minna vaid paremaks. Kaunista vaid jäätisepallide ja piparkookidega vahetult enne serveerimist!

10 tk

Koostisosad
Põhi:
piparkooke 200 g
võid 100 g
Kate:
maitsestamata toorjuustu 500 g
fariinsuhkrut 1 dl
valget suhkrut 1 dl
vanillisuhkrut 2 tl
muna 3 tk
nisujahu 0, 5 dl
maisitärklist 2 sl
suur õun 1 tk
Kaneelikate:
maitsestamata toorjuustu, nt Philadelphia 300 g
tuhksuhkrut 0,75 dl
vahukoort 1 dl
kaneeli 0, 5 sl
vanillisuhkrut 1 tl
Kaunistuseks:
Premia vanillikoorejäätist soolakaramellitäidisega 1 karp (250 g)
piparkooke
(külmutatud) jõhvikaid või pohli
rosmariinioksi
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru segu vormi põhja.
Vahusta katte jaoks toorjuust fariin- ja valge suhkruga, lisa vanillsuhkur ja ükshaaval munad. Vahusta juurde tärklisega segatud jahu. Kalla tainas vormi. Koori ja puhasta õun, lõika väikesteks kuubikuteks. Laota koogile ja puista peale väheke kaneeli. Küpseta 160 kraadi juures 50 minutit. Lülita kuumus välja ja lase jahtuda ahjus irvakil uksega 1 tund. Tõsta külma.
Vahetult enne serveerimist vahusta toorjuust tuhksuhkru ja vahukoorega vahuseks. Vahusta juurde ka kaneel ja vanillisuhkur. Määri kreem vallatult koogile. Kaunista jäätisepallide, piparkookide ja rosmariiniokstega. Puista peale jõhvikaid või pohli- võivad olla otse sügavkülmast.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa