Kanafrikadellidega supp

Soolased toidud

kolmele-neljale

Koostisosad
Premia Pealinna minifrikadelle kanalihaga 1 pakk
kanapuljongit 1 l
porgand 1 tk
kartulit 3 tk
porru heledamat osa u 5 cm jupp
külmutatud herneid 1 dl
tilli ja peterselli
soovi korral veidi õli praadimiseks
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Koori porgand ja kartulid. Lõika porgand viiludeks* ja tükelda kartul. Viiluta ka porru. Soovi korral pruunista frikadellid kergelt rasvaines ja tõsta kõrvale. Kui kuumutad samal pannil minutikese jooksul läbi ka porgandi- ja porruviilud, saad supile veelgi parema maitse. Lase puljongil potis keema tõusta, lisa porgand, porru ja kartul ning keeda u 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa frikadellid ja herned ja keeda veel u 5-7 minutit. Lisa maitseroheline ja maitsesta supp vajadusel soola-pipraga.

*) Soovi korral tõmba apelsinikoorijaga piki porgandi külgi 4-5 riba ja viiluta porgand seejärel – nii saad supi sisse kenad lilleõiekujulised porgandid.

Retsept ja foto: Britt Paju