Karamelline pohlarull
Rullbiskviiti on kiire ja kerge küpsetada, samas säilib see jahedas mahlase ja maitsvana mitu päeva. Karamellitäidis koos hapuka pohlamoosiga maitseb selles koosluses suurepäraselt. Eriti pidulik ja maitsev on rullbiskviiti kui koogikest serveerida väikestel taldrikutel koos jäätisepalliga.
8-10 tk
Koostisosad | |
---|---|
Biskviit: | |
muna (suur) | 4 tk |
jahu | 2 dl |
suhkrut | 2 dl |
soola | näpuotsaga |
Kreem: | |
vahukoort | 2 dl |
maitsestamata toorjuustu | 200 g |
keedetud kondenspiima karamelli | 1 tops (190 g) |
vanillsuhkrut | 2 tl |
paksu, hapukat pohlamoosi | 2 dl |
Serveerimiseks | |
rukkililleõisi | |
Premia karamelli-vanilli koorejäätist pohlamoosiga | 1 pakk |
Vahusta munad suhkru ja soolaga. Sõelu hulka jahu ja tõsta õrnalt segamini.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 5–7minutit või kuni biskviit on kaunilt kuldpruun.
Kummuta uuele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Jäta jahtuma, kuni valmistad täidise.
Vahusta toasoe toorjuust keedetud kondenspiimakaramelliga. Sega kreemi hulka vahustatud koor ja vanillsuhkur. Määri kreem jahtunud biskviidile. Tõsta peale ka moosikuhjakesed ja keera küpsetis paberi abil rulli. Lase sedasi külmas seista 2 tundi kuni öö läbi. Lõika viiludeks ja serveeri jäätisepalliga väikestel taldrikutel.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa