Karamellised kaera-šokolaadiküpsised
Imemaitsvad krõbedad küpsised, mida on lihtne kõigil küpsetada. Ka isadel koos lastega emadepäevaks! Küpseta küpsised eelmisel päeval ja serveeri hommikul koos jäätisepalliga nagu väikest koogikest! Kaunista maasikaviiluga!
20 tk
Koostisosad | |
---|---|
Kaerajahu | 120 g |
Mandlijahu | 100 g |
Jämedad täisterakaerahelbed | 60 g |
Kartulitärklis | 120 g |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Sool | 1 tl |
(Pruuni roo) suhkur | 200 g |
Vanillisuhkur | 1 sl |
Vesi | 60 g |
Õli | 120 g |
Tume šokolaad | 100 g |
Serveerimiseks | |
Premia Mango-meloni koorejäätist | 1 l |
Kaunistuseks | |
Mõned maasikad |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Sega kuivained omavahel kausis. Teises kausis sega õli veega ja lisa ettevaatlikult segades kuivainetele. Lisa viimasena ka hakitud šokolaad, sega segamini. Vormi käte vahel 20 palli, tõsta suurte vahedega kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures ahjus u 15 minutit või kuni küpsiste ääred on tahkunud. Jahtudes tahkuvad ka küpsised seest. Küpsised jäävad üsnagi heledad.
Serveri koos jäätisepalli ja maasikaviiluga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa