Karamellised kaera-šokolaadiküpsised

Magustoidud

Imemaitsvad krõbedad küpsised, mida on lihtne kõigil küpsetada. Ka isadel koos lastega emadepäevaks! Küpseta küpsised eelmisel päeval ja serveeri hommikul koos jäätisepalliga nagu väikest koogikest! Kaunista maasikaviiluga!

20 tk

Koostisosad
Kaerajahu 120 g
Mandlijahu 100 g
Jämedad täisterakaerahelbed 60 g
Kartulitärklis 120 g
Küpsetuspulber 1 tl
Sool 1 tl
(Pruuni roo) suhkur 200 g
Vanillisuhkur 1 sl
Vesi 60 g
Õli 120 g
Tume šokolaad 100 g
Serveerimiseks
Premia Mango-meloni koorejäätist 1 l
Kaunistuseks
Mõned maasikad
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Sega kuivained omavahel kausis. Teises kausis sega õli veega ja lisa ettevaatlikult segades kuivainetele. Lisa viimasena ka hakitud šokolaad, sega segamini. Vormi käte vahel 20 palli, tõsta suurte vahedega kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures ahjus u 15 minutit või kuni küpsiste ääred on tahkunud. Jahtudes tahkuvad ka küpsised seest. Küpsised jäävad üsnagi heledad.
Serveri koos jäätisepalli ja maasikaviiluga.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa