Kevadine sidrunitartlett
Tartletipõhjad võid juba päev-paar varem valmis küpsetada. Täida sidrunikreemi ja jäätisepalliga vahetult enne serveerimist, et muretaignapõhi oleks meeldivalt krõbe.
Keeda sidrunikreem ise või osta valmiskujul poest.
6 tk
Koostisosad | |
---|---|
võid | 125 g |
suhkrut | 1 dl |
muna | 1 tk |
nisujahu | 3 dl |
küpsetuspulbrit | 0,5 tl |
näpuotsaga soola | |
Täidis: | |
sidrunikreemi (lemon curd) | 300 g |
Kaunistuseks: | |
Premia Fressert (Vanilli-ja mango-koorejäätis aprikoositäidisega) | 1 karp |
vaarikaid |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Vahusta tartletipõhjade jaoks toasoe või suhkruga, lisa muna, sool ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks ja vajuta tartletivormide põhja ja äärtele. Tõsta külma tunnikeseks, torka põhja kahvliga augud. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit või kuni kaunilt kuldpruunid. Lase jahtuda.
Täida sidrunikreemiga ja tõsta igasse ka pallike jäätist ning mõned vaarikapoolikud. Naudi kohe.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa