Kevadine sidrunitartlett

Tordid ja koogid

Tartletipõhjad võid juba päev-paar varem valmis küpsetada. Täida sidrunikreemi ja jäätisepalliga vahetult enne serveerimist, et muretaignapõhi oleks meeldivalt krõbe.

Keeda sidrunikreem ise või osta valmiskujul poest.

6 tk

Koostisosad
võid 125 g
suhkrut 1 dl
muna 1 tk
nisujahu 3 dl
küpsetuspulbrit 0,5 tl
näpuotsaga soola
Täidis:
sidrunikreemi (lemon curd) 300 g
Kaunistuseks:
Premia Fressert (Vanilli-ja mango-koorejäätis aprikoositäidisega) 1 karp
vaarikaid
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vahusta tartletipõhjade jaoks toasoe või suhkruga, lisa muna, sool ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks ja vajuta tartletivormide põhja ja äärtele. Tõsta külma tunnikeseks, torka põhja kahvliga augud. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit või kuni kaunilt kuldpruunid. Lase jahtuda.
Täida sidrunikreemiga ja tõsta igasse ka pallike jäätist ning mõned vaarikapoolikud. Naudi kohe.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa