Kihiline leivamaius
Parim saab see magustoit isetehtud tumedast rukkileivast tehtud riivleivaga. Kiirel puhul osta riivitud leib poest, millega on seda hõrku magustoitu kiirem teha. Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui vahukoort. Viimasega tuleb magustoit kohevam ja maitsvam.
4le – 6le
Koostisosad | |
---|---|
Riivitud leib | 400 g |
Või | 50 g |
Suhkur | 1,5 dl |
Kaneel | 1-2 tl |
Vanillisuhkur | 1 sl |
Kohupiimapasta | 400 g |
Hapu- või vahukoor | 200 g |
Jõhvika-, kreegi- või pohlamoosi | |
Serveerimiseks: | |
Eesti 105 Mustika-, šokolaadi- ja vanilli-koorejäätis |
Laota leivaviilud eelmisel päeval õhu kätte kuivama. Riivi või purusta väheke kuivanud leib blenderis- köögikombainis, kui teed riivleiba ise. Rösti riivitud leib pannil võis. Maitsesta 0,5 dl suhkru ja kaneeliga ning lase jahtuda.
Sega kohupiimapasta hapukoore või vahustatud rõõsa koore, vanillsuhkru ja ülejäänud tavalise suhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse kiht leivapuru, kiht moosi ja kiht kohupiimakreemi ning siis taas samad kihid veel kord. Riputa peale leivapuru ja lase maitsestuda jahedas 1 tund. Serveeri kauni sinimustvalge jäätisepalliga.
Soovitus! Magustoidu võid laduda ka ühte suuremasse kaussi.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa