Kihiline magustoit ingverijäätise ja piparkookidega
Võta amps ja tunned, kuidas pühad lähemale sõuavad! Kaunis kihiline magustoit sobib jõulumenüüsse nagu valatult.
Koostisosad | |
---|---|
Premia vanilli-koorejäätis ingveritäidisega | 3 pakki (3x0,5 l) |
Vedelam pohlamoos | u 3 dl |
Piparkoogid | 250 g |
Vahukoor (35%) | 4 dl |
Vanillisuhkur | 2 tl |
Fariinsuhkur | 3 sl |
Sool | ¼ tl |
Kaunistamiseks | |
piparkoogid | |
peotäis külmutatud pohli | |
mõned füüsalid |
Purusta piparkoogid – pane need kilekotti ja tambi tainarulliga peenemaks pudiks. Jäta väike peotäis piparkoogipuru magustoidu kaunistamiseks eraldi kõrvale. Tõsta jäätisepakid u 15 minutiks tavalisse külmikusse, et see ühtlaselt pehmeneks. Lao u 22 cm laiusesse ja 10 cm kõrguse kausiosaga trifleevormi (või sarnase suurusega läbipaistvasse klaaskaussi) kihiti pakk pehmet jäätist, pool piparkoogipurust ja pool pohlamoosist. Korda ja jäta viimaseks kihiks jäätis. Tõsta kauss sügavkülmikusse vähemalt kolmeks tunniks tahenema. Enne serveerima asumist lase 1 dl koort koos fariinsuhkru ja soolaga keema ning lase samal ajal segades u 5 minutit muliseda, kuni saad karamellise ja paksenenud kastme. Lase sellel jahtuda. Vahusta mikseri abiga ülejäänud koor ja vanillisuhkur. Kata magustoit vahukoorega, kalla sellele jahtunud karamellikaste ja sega kergelt. Suska kaunistuseks magustoidu sisse mõned piparkoogid ning puista peale piparkoogipudi ja marjad.
Retsept ja foto: Britt Paju