Kodune saiavorm
Kodune saiavorm moosi või marjadega maitseb lihtsalt võrratult. Kui valid moosi asemel kirsid, laota need vormi otse külmununa. Serveeri saiavormi ahjusoojalt rammusa vanillijäätisega.
6-8le
Koostisosad | |
---|---|
sai (nt Kirde) | 300 g |
sulatatud või | 100 g |
kirisimoos/ külmutatud kivideta kirsid | 500 g / 300 g |
muna | 4 tk |
piim | 6 dl |
suhkur | 4 sl |
vanillisuhkur | 2 tl |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus vanilli-koorejäätis | 1 karp |
Lõika sai kuubikuteks.
Lao võiga määritud 6-8 väikese või ühe suurema ahjuvormi põhja kiht saiakuubikuid, määri need sulavõiga.
Laota peale pool kirsimoosist või kirssidest. Lao peale uus kiht saiakuubikuid, määri sulavõiga ja jälle kirsimoos või kirsid. Viimaks pane kiht saia ja määri need ülejäänud võiga.
Vispelda munad suhkru ja vanillsuhkruga segamini, vispelda hulka piim. Vala segu saiadele ja lase 20 minutit seista. Kui kogu piim kohe vormi ei mahu, siis lisa peale seismist juurde – see imendub vahepeal saia sisse.
Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni muna-piimasegu on hüübinud ja saiavorm pealt kuldpruun. Serveeri ahjusoojalt koos jäätisega.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa