Kohukesetäidisega õunakook
Lihtne mahlane õunakook üllatab oma vahva välimusega – igal koogitükil oma varrega õunakolmandik. Sööma hakates üllatab selles õunakoogis just ülimaitsev kohukesetäidis, mõlemad ju head – nii šokolaad kui ka kohupiim.
12 tk
Koostisosad | |
---|---|
Väike hapukas õun | 9-12 tk |
Nisujahu | 5 dl |
Jahvatatud ingver | 2 tl |
Küpsetuspulber | 1,5 tl |
Kaneel | 2 tl |
Suhkur | 1 dl |
Fariinisuhkur | 1 dl |
Muna | 2 tk |
Rapsiõli | 1,5 dl |
Hapukas õunamoos või -püree | 3 dl |
Väike Tom vanillimaitseline kohuke | 3-4 tk |
Serveerimiseks | |
Premia vanilli-karamelli koorejäätis soolakaramelli ja šokolaaditükkidega |
Vooderda nelinurkne ( u 20 x 30 cm ) vorm seest küpsetuspaberiga või määri võiga. Mõõda oma vormis, mitu õuna sinna kaunilt sobituks, 9 või 12. Lõika õuntel ülemine kolmandik koos varreotsaga ära taina peale panemiseks. Ülejäänud alumised õunapoolikud puhasta südamikest ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Koduaia õunu pole vaja koorida. Sega kuivained ühes kausis. Löö munad teise kaussi, sega vispliga lahti ja lisa õli ja õunapüree. Sega vispliga ühtlaseks. Sega munasegu kuivainetega ja lisa ka õunakuubikud. Sega ühtlaseks. Kalla pool tainast vormi, lao peale viilutatud kohukesed ja kata ülejäänud tainaga. Määri ühtlaselt laiali. Vajuta õunakübarad kaunilt koogile. Küpseta 175 kraadi juures pöördõhurežiimil 25-30 minutit või kauem, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks ja kook küps. Lase jahtuda toasoojaks. Lõika ruutudeks ja serveeri koos jäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa