Krõbedad maasikajäätiselõigud

Magustoidud

8-le

Koostisosad
jahu 2 dl
suhkrut 0,75 dl
külma võid 100 g
kookoshelbeid 1,5 dl
soola ¼ tl
Eriti Rammus koorejäätist maasikatoormoosiga 1 pakk
serveerimiseks soovi korral värskeid maasikaid
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Sega jahu, suhkur, sool, kookoshelbed ja tükeldatud või lauamikseri abil teraliseks pudiks või näpi koostisained suuremas kausis käsitsi segamini. Tõsta pudi küpsetusvormis või-alusel kuumaõhufritüüri ja küpseta 160 kraadi juures u 20 minutit, kuni pudi on jumekamaks muutunud. Poole küpsemisaja möödudes sega kergelt. Lase purul täielikult jahtuda. Eemalda jäätisepakend ja lõika jäätiseplokk horisontaalselt kaheks ühesuuruseks kihiks. Pane pool pudist külmakindlale alusele ja tõsta sellele jäätisetükid. Peale pudista ülejäänud puru. Suru kergelt, et puru paremini jäätise külge kinni jääks ja tõsta vähemalt tunnikeseks sügavkülma, et jäätis taheneks. Lõika viiludeks ja serveeri näiteks koos värskete maasikatega.

Retsept ja foto: Britt Paju