Küpsetamata vaarika juustukook laimiga

Tordid ja koogid

Suvisel ajal saad lihtsalt valmis teha maitsva koogi ja serveerida pokaalides. Ülihästi sobib seda maiust serveerida imehea hapuka Flamingo vaarikajäätisega, ilus ka veel lisaks.

8tk

Koostisosad
Põhi
Kalevi klassikalisi küpsised 1 pakk (163 g)
Või 75 g
Täidis
Laim 2 tk
Värsked vaarikad 250 g
Suhkur 1 dö
Maitsestamata toorjuust 400 g
Vahukoor 3 dl
Kondenspiim 1 purk (397 g)
Kaunistuseks
Väike Tom Flamingo 3-4 tk
Külmkuivatatud marjapulber
Vaarikad
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Purusta küpsised, sega sulavõiga. Puista 8 pokaali põhja.
Pese laimid. Riivi koor ja pressi välja mahl ( 0, 5 dl). Püreeri vaarikad suhkruga. Vahusta koor ja toorjuust ühtlaseks vahuks. Lisa vaarikapüree, riivitud laimide koor ja kondenspiim. Sega ühtlaseks ja jaga pokaalidesse küpsisepurule. Tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma. Kaunista Flamingojäätise viiludega vahetult enne serveerimist, mõnele võiks ka pulgaga jäätisosa pokaali jääda. Vahva alustuseks seda nautida! Puista kaunistuseks peale külmkuivatatud marjapulbrit.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa