Küpsetamata vaarika juustukook laimiga
Suvisel ajal saad lihtsalt valmis teha maitsva koogi ja serveerida pokaalides. Ülihästi sobib seda maiust serveerida imehea hapuka Flamingo vaarikajäätisega, ilus ka veel lisaks.
8tk
Koostisosad | |
---|---|
Põhi | |
Kalevi klassikalisi küpsised | 1 pakk (163 g) |
Või | 75 g |
Täidis | |
Laim | 2 tk |
Värsked vaarikad | 250 g |
Suhkur | 1 dö |
Maitsestamata toorjuust | 400 g |
Vahukoor | 3 dl |
Kondenspiim | 1 purk (397 g) |
Kaunistuseks | |
Väike Tom Flamingo | 3-4 tk |
Külmkuivatatud marjapulber | |
Vaarikad |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Purusta küpsised, sega sulavõiga. Puista 8 pokaali põhja.
Pese laimid. Riivi koor ja pressi välja mahl ( 0, 5 dl). Püreeri vaarikad suhkruga. Vahusta koor ja toorjuust ühtlaseks vahuks. Lisa vaarikapüree, riivitud laimide koor ja kondenspiim. Sega ühtlaseks ja jaga pokaalidesse küpsisepurule. Tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma. Kaunista Flamingojäätise viiludega vahetult enne serveerimist, mõnele võiks ka pulgaga jäätisosa pokaali jääda. Vahva alustuseks seda nautida! Puista kaunistuseks peale külmkuivatatud marjapulbrit.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa