Küpsetatud minipelmeenid tomatikastme ja juustuga
kolmele-neljale
Koostisosad | |
---|---|
Premia Pealinna minipelmeene kanalihaga | 1 pakk |
konserveeritud purustatud tomateid | 200 g |
väiksem küüslauguküüs | 1 tk |
basiilikulehte + peale puistamiseks | u 5 |
riivitud juustu | 50 g |
veidi võid või õli |
Haki küüslauk peeneks ja kuumuta pannil kergelt rasvainega (ära pruunista). Vajadusel suru konservis olevad suuremad tomatitükid enne kahvli abil väiksemaks ja lisa tomatisegu pannile. Haki basiilik ja sega kastmesse. Kuumuta vaiksel tulel. Samal ajal lase potis vesi keema, kalla sinna pelmeenid ja keeda 5 minutit. Tõsta enne pelmeenide kurnamist väike kulbitäis keeduvett kõrvale. Kurna sõelal ja sega pannil oleva kastmega. Lisa vajadusel veidi varuks jäetud keeduvett. Määri u 24 cm läbimõõduga ahjuvorm kergelt rasvainega, kalla sinna kastmega segatud pelmeenid ja puista peale riivitud juustu. Küpseta ahjus 200-kraadi juures u 15-20 minutit, kuni juust on sulanud ja pelmeenid jumekad. Puista peale värskeid basiilikulehti ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju